Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuDonanımBilgisayar Satın Alma RehberiADLS Modemin statit IP sini kendi pc me nasıl yönlendirebilirim.?
Sayfa: [1]
ADLS Modemin statit IP sini kendi pc me nasıl yönlendirebilirim.?
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 22 Kasım 2006, 15:59:25 »
Arkadaşlar D-LİNK 500G bir ADSL Modemim var ve ip im statik ben modemin statik olan ip sini girdiğimde (başka bir pc den) benim pc me nasıl ulaşabilirim ayrıca nasıl kendi makinamdami web sitemi nasıl yayınlarım

şimdiden teşekkür ederim
« YANITLA #1 : 22 Aralık 2006, 15:22:08 »
Statik ip'si olan bilgisayarınıza ek programlar vasıtası ile uşalabilirsiniz.Norton programları ürünleri içerisinde de uzaktan kontrol sağlayan özel programlar da vardır ve bu iletişimi sağlamanın tek şartı uzak bilgisayarlara da aynı programın kurulmuş olması ve gerekli izin ayarlarının yapılmasıdır.Program kullanmadan ulaşmak istenirse Windows Uzaktan Erişim Yöneticisi ile gerekli yetki ve izin ayarları gerçekleştirildikten sonra yine uzak bilgisayardan bağlanabilirsiniz.
Kendi bilgisayarınızı bir web sunucusu olarak kullanmak isterseniz,öncelikle ISS arabirimirini Windows Xp cdsinden kurabilirsiniz.ISS arabirimine Windows Bileşenleri Ekle/Kaldır sekmesinden ulaşarak kurulum gerçekleştirebilirsiniz.Web sayfasını yayınlamak için ise ister program yardımı ile ister web sayfanızı sunucu üzerine kendiniz göndererek yayınlayabilirsiniz.Programla yapmak isterseniz SmartFTP Client programını önerebilirim.Tabii ki sitenizin programlama diline göre yayınlama yöntemleri de değişecektir.
« YANITLA #2 : 06 Şubat 2007, 00:38:42 »
  • Developer+
  • Süper Üye
  • Başkasının izinden gidenler,iz bırakamazlar!
  • Nereden: C:\Windows\

• Konuları:134

•  
Port Forwarding (Port Yönlendirme) ile 80 ve 443 portunu yönlendirmen gerek. bunun için ADSL'in yönetim ekranından Port Yönlendirme seçeneğini bulman gerek. ADSL markanı hiç kullanmadığımdan dolayı menü söyleyemiyorum. Sanırım sitesinden destek alabilirsin. bunun dışında IIS kurman mehmet bey'inde söylediği gibi web yayını için yeterli olacaktır. eğer SSL kullanacaksanız 443 portunuda adsl modem den yönlendirmeyi unutmayınız...

Windows Server 2003 üzerinde web server kurulumunu windows makaleleri altında ana sayfadan ekledim. Onaylandıktan sonra okuyabilirsiniz....

Eğer ulaşmakta güçlük çekerseniz.

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız adresinden blog girdi listesinden "Bir Sunucu Doğuyor" adlı yazımı okuyabilirsiniz...

Başarılar , İyi çalışmalar...

MCPD | MCSE | Securty 5 | Cio | MCTS | MCSD | Open Source Backer+

Blogum: Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
Neyi Bilmediğini Bilmek Asıl Bilgeliktir!
Sayfa: [1]
Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuDonanımBilgisayar Satın Alma RehberiADLS Modemin statit IP sini kendi pc me nasıl yönlendirebilirim.?
Bölüm atla: