Bide size şöyle bir yazı sunmak istiyorum hoodly çevirmiş bu yazıyı
Microrsoftun çöküşüne dair 7 büyük sebep1. Şirket modeli çıkmazda.Microsoft'un işe başladığı 1980 yılında, yazılımları bir ürün olarak pazarlamak muğlak bir fikirdi. Bilgisayarlar kabuklarından çıkıyorlardı ve insanlar oyun kasetleri almaya başlamışlardı ama nedense 1980'lerde yazılım çok ucuzdu. Sonra "Micro-soft" küçük bir belleğin içinde BASIC yorumlayıcısı ile çıkageldi. Bir şekilde tutulmayı becerdi.
Şimdi, 2007 yılında, özgür yazılımlar sayesinde yazılımın ürün olarak nitelendirilmesi ortadan kalkıyor. Bugün önemli olan, sağlanan servis ve yardım ama Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için
Lütfen Üye Olunuz veya
Giriş Yapınızbunlar
Microsoft'un karşılaşmaya hazır olmadığı konular.
2. Web 2.0'da çakıldılar.
Teknoloji piyasasında ki bir diğer alternatif ise heycanlandırıcı web uygulamaları. İstediğiniz her türlü programı web tarayıcınızla indirip, kurabildiğiniz şu zamanlarda işletim sistemleri web tarayıcınızı çalıştırmak için gereken bir destek olarak kalıyor sadece. Hatta tarayıcınız içerisinde çalışan işletim sistemleri(Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için
Lütfen Üye Olunuz veya
Giriş Yapınızbiri
,Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için
Lütfen Üye Olunuz veya
Giriş Yapınızdiğeri
) bile var. Mamafih, Microsoft sadece Internet Explorer ile uğraştı ve Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için
Lütfen Üye Olunuz veya
Giriş Yapınızşurada
IE6'nin neden ölmesi gerektiğini öğrenebilirsiniz.
3. Dostları tükeniyor.
İlk olarak Amerika ve Avrupa'da bir çok güven karşıtı davalarla yargılandılar ve Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için
Lütfen Üye Olunuz veya
Giriş Yapınız130 dava
ile 9 milyar dolar kaybettiler. Eski dostları IBM, Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için
Lütfen Üye Olunuz veya
Giriş Yapınızburada
da görebileceğiniz gibi Linux'u daha değerli görüyor. Sonra Sun, Apple, Google ve Oracle, Linux'u özgür yazılım konusunda desteklemeye başladı. Adobe bile Microsoft programlarıyla savaş halinde gözüküyor. İsterseniz Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için
Lütfen Üye Olunuz veya
Giriş Yapınızburadan[/color]
okuyun.
4. Para getiren sadece iki olayı var.
Masaüstü ve ofis programlarındaki hakimiyetiyle iyi görünmesi kolay ama bu kadar işte, Windows ve Office'den başka bir şeyleri yok. Microsoft'un diğer ürünlerini düşünsenize... Zune, Ipod karşısında ne yapabildi? Kaç kişi Microsoft Surface aldı ya da kopyaladı? Web sunucuları? İmkansız, Apache o kapıyı bırakmaz işte Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için
Lütfen Üye Olunuz veya
Giriş Yapınızankete bakın
. Tamam, peki Xbox ne oldu? 4 milyar dolar kabettirdi ve artmaya devam ediyor.
Bu noktada Microsoft'un işletim sistemine ve ofisine yapışması lazım çünkü ne zaman yeni pazara adım atsalar ağızlarının payını alıyorlar.
5. İnsanlar Vista'dan nefret ediyor.
Windows ME gibi berbat bir sistemden bile Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için
Lütfen Üye Olunuz veya
Giriş Yapınızbu kadar çok
nefret eden olmamıştı.
6. Borsa değerleri artık artmıyor.
Bu hafta için değil, son yedi yıl için düşüşte. Bu Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için
Lütfen Üye Olunuz veya
Giriş Yapınıztablo
çok açıkça gösteriyor. 2000'e kadar artan grafik bir anda düşmeye başlıyor. Bir zamanların en karlı yatırımıydı ve şimdi düştüğü hallere bakın.
7. Bilgisayar üreticileri de sırt çeviriyorlar.
Küçük işletmeler Linux seçenekleri sunuyorlardı ama Dell gibi bir devin Ubuntu satmaya başlaması önemli bir işaret. HP'de bu kervana katıldı.
Kaynaklar Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için
Lütfen Üye Olunuz veya
Giriş Yapınızburası
ve tabikide Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için
Lütfen Üye Olunuz veya
Giriş Yapınızburası

Bunları okudukça insanın içi kararıyor doğrusu ancak sadece kötü kısa bir dönemmde yazılmış bir yazı yazıyı yazan rea moar sağlam bir kaynak ancak yukarıdaki çeviri ama linklerde de görürseniz artık anketlerin ve istatisliklerin yavaş yavaş ms nin lehine gittiğinide görürsünüz