Sayfa: [1]
yön tuşları kombinasyonu...
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 31 Ağustos 2008, 21:32:44 »
arkadaşlar ben flashta cep telefonu navigasyonunu kullanarak (yani görünüm olarak yön tuşlarıyla) foto galeri yapıyorum. aşağı yukarı sağ sol şeklinde fotoların üzerinde geiznecek ve ortadaki tuşa basınca o fotoyu çağıracak .burdaki yön tuşlarının as2.0 daki kombinasyonu nasıl olmalıdır?teşekkürler...
« YANITLA #1 : 31 Ağustos 2008, 22:59:00 »
  • ttyaman
  • Yönetim Kurulu Üyesi
  • Nereden:

• Konuları:131

•  
Bahsettiğin şey bir cep telefonu uygulaması mı, pc demi kullanacaksın?
« YANITLA #2 : 31 Ağustos 2008, 23:20:46 »
hayır cep telefonu uygulaması değil ya sadece cep telefonlarında hani yön tuşları oluyor ya o modeli baz alıp ileri geri sağ sol yönlerinin kombinasyonları lazım...ama klavyedeki yön tuşlarıyla oynatılmasın fareyle normal bastığın bir yanındaki resmi seçsin aaşağı bastığında o remsin hemen altındaki remsi seçsin yukarı ve  sağ sol da aynı şekilde...bu bir çeşit foto ve video gallery işte bu bahsettiğim yön tulu olayı ile thumb resimler üzerinde geizlecek tıklandığında o resim yada video açılacak örneğin...
« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2008, 23:25:46 Gönderen: criminal1 »
« YANITLA #3 : 01 Eylül 2008, 11:58:27 »
  • ttyaman
  • Yönetim Kurulu Üyesi
  • Nereden:

• Konuları:131

•  
Resimlerini yanyana altalta dizdirirsin. Sonra bu resimlerin seçili olduğunu gösterecek bir çerceve yaparsın. Dizdiğin resimlerin koordinatları bellidir zaten. Sonra sağ,sol,yukarı,aşağı butonlarına tıklandığında seçici çerçevenin her tıklamada belirlediğimiz aralıklarla yer değiştirmesini sağlarız bu aralıklar resim aralıklarına eşittir böylece çerçevenin her tıklamada bir resimin üzerinde olmasını sağlarız. seçici çerçeveye koordinat kısıtlaması getiririz dışarı çıklasın diye. Sonra bir değişken tanımlarsın örn; "resim" adında . Bu değişkenin seçici çerçevenin, sahnedeki hitTest'e girdiği resim olduğunu söylersin. Sonrada aç butonuna resim değişkeni üzerinden yapacağın olayı yazarsın. Bir örnek gönderirmisin dersen, göndermem.. Gülümseme
« YANITLA #4 : 01 Eylül 2008, 16:09:20 »
Bir örnek gönderirmisin dersen, göndermem.. Gülümseme

sebep? çünkü gerçekten bişi anlamadım...ama en flayı ekliyorum buraya bekle...
« YANITLA #5 : 01 Eylül 2008, 16:15:33 »
şte örnek çalışmayı ekledim...

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
http://rapidshare.com/files/141810432/oernek__al__305___351_ma.fla.html
Sayfa: [1]
Bölüm atla: